☰ Menu

Dobbies Garden Centre, Perimeter Fence, Andover

Closeboard fence in amesbury completed around a corner house.

Client:

Dobbies Garden Centre, Andover

location:

Andover, Hampshire

Project duration:

1st February 2021 - 10th February 2021

Project type:

Replace/Upgrade

Commercial Project

Sector:

Commercial & Industrial

The Background

Stonehenge Forestry & Landscape was approached by Dobbies Garden Centre, as their old fence needed replacing. Given that the majority of the fence was severely decayed, the site's security was at serious risk. Hence, we did not only replace the fence but also carried out health and safety risk assessments and the necessary method statements prior to completing the work.

The Solution

We installed a 130m perimeter fence for the Andover based Dobbies Garden Centre. The client chose their own specifications using 150mm x 22mm boards with a 2-inch gap between each board.

Due to the garden centre needing to water plants heavily during the summer, the bottom end of the yard was extremely wet. Therefore, Stonehenge Forestry & Landscape chose to use concrete posts and gravel boards instead of timber to avoid rotting. We used 9ft long concrete posts for a 6ft finished height, allowing us 3ft in the ground. This was enough to ensure a solid and secure fence.

The most challenging part of the project besides the short timescale was that the garden centre remained open to the public during the work. This means that we needed to take extra care to ensure public safety. For this reason, all working areas were barrier taped and all staff were required to wear PPE at all times.

The Result or Feedback

Dobbies was very pleased with the outcome and thanked Stonehenge Forestry & Landscape for carrying out the work in such a short timescale.

Since working for the Andover branch, we have been asked to quote for work at other Dobbies sites including Aylesbury, Beaconsfield and Keston.

Need fencing in Andover area? Then please get in touch.

Accept Cookies?